De laatste dag van een onvergetelijk jaar

31-12-2020

Mijn laatste blog is alweer lang geleden, die schreef ik namelijk op 30 april 2020. Mijn blog eindigde met de woorden ‘Ik hou me vast aan m’n lichtpuntjes…’.

Nou.. dat is wel even wat anders gelopen zeg. Die lichtpuntjes werden namelijk hele donkere wolken. Met natuurlijk alle bekende perikelen rondom corona, maar als grootste dieptepunt dat mijn lieve moeder, op veel te jonge leeftijd overleed aan longkanker. Ik kan nu zeggen, om je dan vast te blijven houden aan lichtpuntjes, is heel moeilijk. Maar de kenmerkende woorden van mijn moeder ‘komt goed’ helpen mij altijd om die lichtpuntjes weer te zoeken en uiteindelijk te vinden.

Laten we ervan uitgaan dat 2021 het jaar wordt dat we eindelijk weer normaal kunnen leven. Wat voor mij persoonlijk betekent dat onze dochter Ella weer lekker naar school gaat, wat ze zo ontzettend leuk vindt. Maar ook dat ik op tv weer naar voetbalwedstrijden kan kijken waar publiek aanwezig is. Dat ik weer naar de korfbalvereniging kan, om met iedereen gezellig bij te kletsen, wedstrijden kan kijken en waar het soms uitloopt tot dansjes aan toe. En dat Jos, mijn man, weer lekker zijn veteranenwedstrijdjes kan voetballen en naar Feyenoord kan gaan. 

De voor ons gewone dingen, waarvan nu nog duidelijker is geworden dat niets vanzelfsprekend is. 

Het idee dat Stephanie en ik weer ‘live’ gastvrijheid mogen gaan verspreiden met Hartendieven zorgt dat ik zin krijg in het nieuwe jaar. En ik hoop dat iedereen die zin en het vertrouwen ook weer krijgt. Ondanks dat we ons allemaal moeten aanpassen in deze rare tijd denk ik dat er veel mensen ook ‘anders’ zijn gaan denken, wat juist mooie dingen oplevert. Eén ding is zeker, het jaar 2021 kan wel wat extra gastvrijheid gebruiken. Daarmee kunnen we nog altijd wel iets moois uit deze donkere periode halen!

‘Komt goed’   

         Wendy

Deel dit bericht via:

Meer gastvrijheid in het hart
van jouw gemeente?