‘Een kleine greep uit mijn lichtpuntjes…’

In deze crisistijd is het soms lastig om positief te blijven en de lichtpuntjes te zien, althans dat merk ik bij mezelf. Dit zou voor ons, Hartendieven, een hele drukke periode zijn. Maar helaas zijn alle opdrachten logischerwijs uitgesteld.

Toch zijn er weer wat lichtpuntjes, die zorgen voor een lach op m’n gezicht.

Kennisnetwerk Destinatie Nederland vroeg ons, Hartendieven, of wij webinars konden organiseren voor alle front-office medewerkers van de VVV vestigingen door heel Nederland, die nu ook noodgedwongen thuis zitten. Ze wilden deze medewerkers een ‘cadeautje’ geven, om ze te blijven inspireren. Dit betekende veel voor ons. Want we hadden toch een onverwachte opdracht, we kregen energie, omdat we iets nieuws gingen doen (webinars hadden we nog niet eerder gedaan) en bovenal het vertrouwen dat Kennisnetwerk Destinatie Nederland ons gaf. En als je dan achteraf allemaal positieve reacties ontvangt is het helemaal geslaagd.

Dan het bericht van Rutte, op 21 april, dat de basisscholen weer ‘opengaan’… Voor ons persoonlijk betekent dit dat onze dochter Ella (3 jaar) vanaf 11 mei weer 2 dagen naar de peuterspeelzaal kan. De sprankeling in haar ogen en het juichen toen ik haar dat vertelde deed me smelten.

Een leuk videogesprek met twee inspirerende mensen van een bedrijfsvoeringsorganisatie van drie gemeenten, waar we 2,5 jaar geleden al een opdracht hebben gedaan. Zij willen Hartendieven weer inzetten (wanneer het weer mag/ kan) om gastvrijheid door de hele organisatie te verspreiden. Een mooi vooruitzicht waar we weer vertrouwen uit putten.

Gisteren, woensdag 29 april 2020, was ik weer eens (ja, dat doe ik in deze tijd nog meer dan normaal) door m’n social media aan het scrollen. Ineens kwam het bericht voorbij ‘De bevrijding van Hotel De Wereld!’… Dit is een historisch en bekend hotel in Wageningen, mijn woonplaats. Toen ik het bericht las maakte mijn hart echt een sprongetje… Ook zij, net als zoveel andere ondernemers, verkeren in zware tijden. Maar vandaag gaan ze (met de aangepaste regels) weer open. En voor de hotelgasten is ook het restaurant weer open. De directeur van dit hotel, Wiebe de Vries, ken ik ook nog eens persoonlijk en hij is voor mij een voorbeeld van gastvrijheid. Dus wil je er even lekker tussenuit en echte gastvrijheid ervaren, boek dan een arrangement bij dit prachtige hotel.

Dit was een kleine greep uit mijn lichtpuntjes…en gelukkig zijn er nog wel meer hoor 😊

Nu op (aan)gepaste wijze toeleven naar 20 mei, wanneer we hopelijk horen dat er nog meer versoepeling gaat komen. Ik hou me vast aan m’n lichtpuntjes…

Wendy

Deel dit bericht via:

Meer gastvrijheid in het hart
van jouw gemeente?