Gastvrijheid en DISC in de sport

Cruijff zei ooit: ‘we zijn op zoek gegaan naar de overwinning en dan kom je hem vanzelf tegen..’

Hoe ontvangen jullie tegenstanders, scheidsrechters, supporters en (nieuwe) leden? Hebben jullie dit weleens geanalyseerd door de bril van gastvrijheid?

De meeste verenigingen zeggen dat ze gastvrijheid erg belangrijk vinden en er veel aan doen, maar je kunt er ook echt voor zorgen dat de ander het zo ervaart.

Ledenbehoud en vrijwilligers is voor sportclubs een essentieel thema. In een groot aantal sporten staat het ledental en vrijwilligers bij de clubs onder druk. Dan kun je denken aan ledenwerving als oplossing, maar het bestaansrecht van je club is ook sterk afhankelijk van je inspanningen om leden te behouden. Clubs die niet in staat zijn leden te behouden, zien het positieve resultaat van ledenwerving immers snel in rook opgaan. Gelukkig kun je zelf veel doen om leden te behouden.

Door in te zetten op gastvrijheid zorg je voor de juiste aandacht om dit te bereiken.

En dan heb je natuurlijk ook nog de topsport, dat nog verder gaat dan dat.
In de trainingen ben je vaak bezig met fysiek, techniek en tactiek. Maar het mentale stuk is net zo belangrijk. Hoe haal je het beste uit je spelers? Door je training per speler aan te passen. De manier waarop je communiceert naar en met je spelers kan ook zeker van invloed zijn. Niet iedereen wordt op dezelfde manier gemotiveerd. Hoe fijn zou het zijn als je hier, als trainer/ coach, handvatten voor krijgt? Door inzicht te hebben in de verschillende gedragsstijlen van je spelers kun je ze beter benaderen, motiveren, ondersteunen en confronteren. En dit kan een belangrijke bijdrage leveren aan het optimaliseren van persoonlijke- en teamprestaties.

Hoe is dit bij jouw sportvereniging?

 

Wil je hier meer informatie over? 
Vraag een gratis adviesgesprek aan, of bel ons:
Stephanie: 06 14 97 68 93
Wendy: 06 20 38 61 24

Deel dit bericht via:

Meer gastvrijheid in het hart
van jouw gemeente?