Gert-Jan Kraaijeveld van KNKV over Hartendieven

Hartendieven geeft Korfbalverbond inzicht in persoonlijke gastvrijheid, door inspiratie en DISC- trainingen.

Het korfbalverbond heeft als één van haar taken om verenigingen te ondersteunen in de vraagstukken die bij hen leven. Vragen die hiervoor bij het KNKV binnenkomen zijn bijvoorbeeld;

  • Hoe krijg ik als vereniging verbinding met mijn leden?
  • Hoe maak ik een technisch beleidsplan?
  • Waar haal ik goed opgeleide trainers vandaan?
  • Wat is een bestuursmodel passend in deze tijd?
  • Wat is de beste manier van samenstellen of selecteren teams?

Met 7 verenigingsadviseurs probeert het KNKV de verenigingen te ondersteunen in het vinden van gezamenlijke oplossingen voor deze vraagstukken.

Wat betekent dit voor het handelen van de verenigingsadviseurs?

Het maken van contact, het bouwen van een relatie, het verbinden en inhoud brengen zijn kenmerken die de verenigingsadviseurs dienen te hebben.

Om dit waar te maken is er een toverwoord, namelijk ‘gastvrijheid’. Om gastvrij te zijn, zal je eerst jezelf moeten kennen, maar vooral ook je collega’s. Hierdoor ken je je valkuilen en sterke punten en geeft het je inzichten om beter samen te werken. Door dit goed te weten, kun je daarmee ook de vereniging goed bedienen door gastvrij te zijn. Dit hebben wij geleerd middels de DISC-training van Hartendieven.

Wendy & Stephanie hebben ons goed geholpen om deze inzichten te verkrijgen en de vertaling te maken naar de praktijk van de verenigingsadviseur.

Gastvrijheid betekent niet altijd de verenigingen haar gelijk geven, maar er werd ons ook geleerd dat je gastvrij ‘nee’ kunt zeggen.

Wendy & Stephanie lukt het, mede door hun eigen kwetsbaarheid, onze mensen in hun kracht te zetten. Daarnaast hebben ze ook inzicht gegeven in de kwaliteiten en valkuilen van onze mensen en wat dit betekent voor gastvrijheid.

Deel dit bericht via:

Meer gastvrijheid in het hart
van jouw gemeente?