Ken jezelf en begrijp de ander- individueel

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling en groei begint bij het kennen van jezelf. Heb jij een persoonlijk ontwikkelbudget en wil jij je ontwikkelen? Wil jij inzicht in hoe je communiceert en hoe je meer invloed kunt uitoefenen op die ‘lastige’ collega of klant?

Kom sneller tot de kern met DISC

Veel van ons handelen gebeurt onbewust, dit onbewuste gedrag of kernpatroon is zo sterk dat het ons gedrag in sterke mate bepaalt. Om talenten en kwaliteiten beter te benutten is inzicht in ons eigen gedrag van groot belang. Pas wanneer jij weet hoe en waarom je iets doet en je bewust wordt van het effect van je eigen gedrag kun je leren hoe je effectiever en succesvoller kunt zijn.

Wil jij meer inzicht in je eigen gedragsstijl èn inzicht in het gedrag van anderen. Ben je benieuwd wat jouw communicatiestijl is en hoe je andere communicatiestijlen leert herkennen? Wie ben ik en waarom doe ik de dingen zoals ik ze doe?

Door middel van de DISC-methode krijg je meer zelfinzicht, zelfwaardering en zelfvertrouwen. Het inzicht dat DISC geeft, zorgt ervoor dat je jezelf kunt zijn en je talenten gaat gebruiken.

Al voor €295,-* excl. btw. kun je een DISC analyse doen, inclusief persoonlijk DISC profiel en toelichting van één van onze trainers over DISC en jouw persoonlijke profiel (ong. 1uur via Skype /Facetime).  De DISC workshops kunnen ook in teamverband worden gegeven.

* vaak kun je hier je persoonlijk ontwikkelbudget voor gebruiken!

Wat is DISC?

DISC is een methode om inzicht te krijgen in bewuste en onbewuste voorkeuren in gedrag en communicatie. Er zijn 4 voorkeurs gedragsstijlen: Dominant, Invloed, Stabiel en Consciëntieus. Het model is in de jaren 30 van de vorige eeuw ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog dr. William Moulton Marston en daarna verder uitgewerkt. Intussen wordt DISC gebruikt in de werving en selectie, human resource management en opleiding en training. Het is wereldwijd het meest aanvaarde en gebruikte psychometrisch gedragsinstrument met een wetenschappelijke betrouwbaarheidsscore van meer dan 90%.

DISC als hulpmiddel

Hartendieven gebruikt het DISC-model om binnen teams of op individueel niveau de gedragsstijlen te analyseren. In de DISC-analyse is er geen goed of fout. Het is een betrouwbaar instrument waarmee je inzicht krijgt in je bewuste en onbewuste gedrag, dus hoe je de dingen doet. Het is zowel individueel als voor teams te gebruiken. Bij teams gaat het vooral over de optimale samenstelling en elkaar beter leren begrijpen, waardoor je meer op dezelfde golflengte met elkaar kan communiceren. Het inzicht dat je hiermee krijgt helpt je om met je houding en gedrag aan de slag te gaan of vaardigheden verder te ontwikkelen. Ook herken je gedragsstijlen bij anderen sneller waardoor je hierop makkelijker kunt inspelen, wat de gastvrije beleving natuurlijk ten goede komt.

Wat levert DISC op?

  • Zelfinzicht én inzicht in het gedrag van anderen
  • Je bewuste en onbewuste gedrag
  • Zelfkennis vergroten
  • Zelfvertrouwen
  • Betere onderlinge communicatie
  • Onderlinge verschillen te waarderen
  • Positiever en effectiever samenwerken
  • Communicatietips gerelateerd aan de verschillende DISC temperamenten

Q4 Profiles

Hartendieven heeft gekozen om zich bij Q4 Profiles DISC te certificeren. Dit vanwege de uitstekende kwaliteit en leesbaarheid van de profielen. Bij Q4 Profiles hebben we allebei de opleiding gevolgd en via deze kennisorganisatie blijven wij op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. 

* Getoonde prijzen zijn excl. btw, reiskosten en eventueel kosten voor externe locatie. Bij workshops, trainingen en inspiratiesessies is de aangegeven prijs incl. voorbereidingskosten. Bij meerdere dezelfde workshops, trainingen en inspiratiesessies betaal je uiteraard maar 1x de voorbereiding. Aan deze prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.

DISC-INDIVIDUEEL AANVRAGEN

Vul onderstaand formulier in om een DISC- Individueel aan te vragen. Toch liever eerst even kennismaken? Maak dan gebruik van ons GRATIS adviesgesprek.

"*" geeft vereiste velden aan

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer gastvrijheid in het hart
van jouw gemeente?