Ken jezelf en begrijp de ander

Miscommunicatie onvermijdelijk?

Gastvrijheid is onze passie en hierover mogen we veel verschillende organisaties inspireren en adviseren. Toch merken we dat het ene team of die ene organisatie het sneller oppakt dan de andere. Waar ligt dat aan?
Teams waarin de mensen zichzelf en anderen waarderen, die inzicht hebben in zichzelf en elkaar, waar duidelijkheid is en vertrouwen, daar is zelfvertrouwen. En juist in deze teams merken wij dat het maken van stappen, het in gang zetten van veranderingen (en dan hebben we het niet alleen over gastvrijheid) zoveel soepeler verloopt.

Kom sneller tot de kern met DISC

Doormiddel van de DISC methode helpen wij teams, organisaties en individuen zelfinzicht, zelfwaardering en zelfvertrouwen te krijgen. Het inzicht dat DISC mensen geeft, zorgt ervoor dat ze zichzelf kunnen zijn en hun talenten gaan gebruiken. En dat zorgt er weer voor dat je makkelijker gastvrij kunt zijn. 

Wat is DISC?

DISC is een methode om inzicht te krijgen in bewuste en onbewuste voorkeuren in gedrag en communicatie. Er zijn 4 voorkeurs gedragsstijlen: Dominant, Invloed, Stabiel en Consciëntieus. Het model is in de jaren 30 van de vorige eeuw ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog dr. William Moulton Marston en daarna verder uitgewerkt. Intussen wordt DISC gebruikt in de werving en selectie, human resource management en opleiding en training. Het is wereldwijd het meest aanvaarde en gebruikte psychometrisch gedragsinstrument met een wetenschappelijke betrouwbaarheidsscore van meer dan 90%.

DISC als hulpmiddel

Hartendieven gebruikt het DISC-model om binnen teams of op individueel niveau de gedragsstijlen te analyseren. In de DISC-analyse is er geen goed of fout. Het is een betrouwbaar instrument waarmee je inzicht krijgt in je bewuste en onbewuste gedrag, dus hoe je de dingen doet. Het is zowel individueel als voor teams te gebruiken. Bij teams gaat het vooral over de optimale samenstelling en elkaar beter leren begrijpen, waardoor je meer op dezelfde golflengte met elkaar kan communiceren. Het inzicht dat je hiermee krijgt helpt je om met je houding en gedrag aan de slag te gaan of vaardigheden verder te ontwikkelen. Ook herken je gedragsstijlen bij anderen sneller waardoor je hierop makkelijker kunt inspelen, wat de gastvrije beleving natuurlijk ten goede komt.

Wat levert DISC op?

  • Zelfinzicht én inzicht in het gedrag van anderen
  • Je bewuste en onbewuste gedrag
  • Zelfkennis vergroten
  • Zelfvertrouwen
  • Betere onderlinge communicatie
  • Onderlinge verschillen te waarderen
  • Positiever en effectiever samenwerken
  • Communicatietips gerelateerd aan de verschillende DISC temperamenten

Q4 Profiles

Hartendieven heeft gekozen om zich bij Q4 Profiles DISC te certificeren. Dit vanwege de uitstekende kwaliteit en leesbaarheid van de profielen. Bij Q4 Profiles hebben we allebei de opleiding gevolgd en via deze kennisorganisatie blijven wij op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. 

DISC-TRAINING AANVRAGEN

Vul onderstaand formulier in om een DISC training aan te vragen. Toch liever eerst even kennismaken? Maak dan gebruik van ons GRATIS adviesgesprek.

"*" geeft vereiste velden aan

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Dit zeggen onze klanten

Meer gastvrijheid in het hart
van jouw gemeente?